Vitamine Toekomst

Corona schudt ons leven niet alleen grondig door elkaar, deze crisis confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken over de samenleving.

Het is onze oprechte hoop dat de nieuwe regering deze dringende vraagstukken ter harte neemt en oplossingen biedt. 
Maar laten we daar niet op wachten. Laten we ook zelf ideeën bundelen, elkaar inspireren en aan de slag gaan waar mogelijk.

Daarom lanceren we Vitamine Toekomst: 7 boeiende online TALKS met gastsprekers van formaat.

Van oktober tot april gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden op prangende samenlevingsvraagstukken. Inspirerende denkers en doeners komen aan het woord. Zij werpen vanuit hun expertise een blik op de wereld na vandaag. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

Lees meer op: www.vitaminetoekomst.be
Vitamine T is een initiatief van alle Vormingpluscentra in Vlaanderen en Brussel.

Wat als we de coronacrisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere -lees betere- toekomst?

Over een solidaire en zorgzame toekomst

Bleri Leshi is een veelzijdig man. Naast politiek filosoof is hij ook auteur, docent, jongerenwerker en DJ. Hij is Vlaming, Brusselaar, Belg en Albanees.
Hij is dus best wel gewoon om vanuit diverse perspectieven naar de dingen te kijken.

In deze TALK gaat Filip Keymeulen (straathoekwerker) met hem in gesprek over maatschappelijke kwetsbaarheid in onze samenleving én over hoe het anders kan. Want velen willen niet terug naar het ‘oude normaal’ van besparen in de sociale zekerheid, de zorg, het onderwijs, cultuur en het fiscaal pamperen van de superrijken.
Corona heeft een aantal problemen op scherp gezet maar maakte ook duidelijk dat de mens sociaal, solidair en zorgzaam is. Er is dus wel degelijk een alternatief.

 

Wanneer: donderdag 22/10 van 20:00 tot 21:30
Waar: online

5€
 

Het centrale thema van Vitamine Toekomst in oktober is maatschappelijke kwetsbaarheid.
Naast de TALK van Bleri Leshi laat Citizenne ook graag jou aan het woord. 
Daarom organiseren we rond elke maandelijkse online TALK ook telkens live activiteiten vol van Brusselse inspiratie én met ruimte voor een babbel.
Hieronder vind je het hele OKTOBERPAKKET.