Boekbabbel: Waarom ik de Indianen wil redden

Sitting Bull verpersoonlijkt in zijn eentje het mysterie dat rond de indianen hangt. Een van de weinige blanken die het vertrouwen van Sitting Bull genoot, was pater Pieter-Jan De Smet. Het woeste verhaal van de 2 mannen is overrompelend. Journalist Karl van den Broeck gaat op zoek naar de waarheid achter de mythe.

 

Als kind speelde Karl van den Broeck de overwinningen na die Sitting Bull behaalde op generaal Custer. Als jonge snaak ijverde hij mee voor de vrijlating van de activist Leonard Peltier. Als journalist begreep hij al snel dat niemand zit te wachten op artikels over de indianen, maar hij putte moed uit de ontdekking dat zijn geboorteplaats, Turnhout, de uitvalsbasis was van een vermetele poging om de indianen in de VS te behoeden van de uitroeiing. Hij begint aan een kruistocht die hem moet leiden naar het crucifix dat Sitting Bull kreeg van de Belgische 'zwartrok' De Smet. Onderweg hoopt hij een antwoord te vinden op de vraag uit de titel: waarom wil hij zo graag de indianen redden?

Wat is de boekbabbel?

Grote verhalen, grootse gevoelens en leesplezier in alle maten! De maandelijkse Boekbabbel is een vaste waarde bij Citizenne. Iedereen is er welkom. Samen wisselen we van gedachten over een boek en over de dingen des levens. 

Boekbabbel is een samenwerking tussen Muntpunt en Citizenne. De deelnemers vormen een bonte verzameling van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands.

Wil jij mee babbelen over een van deze boeken? Schrijf je in, lees het boek en schuif mee aan tafel.

vr 20 sep 2019

De ticketverkoop is afgelopen

Locatie

Muntpunt
Munt 6
1000
Brussel

Kosten

Gratis
€ 0.00