Boekbabbel: Jij zegt het

Ted Hughes en Sylvia Plath zijn een van de beroemdste liefdesparen uit de Westerse literatuur. In de talloze biografieën die over Plath verschijnen, krijgt zij steeds de status van martelares, terwijl hij als verrader en moordenaar wordt afgeschilderd. Hughes wordt beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. In 'Jij zegt het' geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk, dat op 11 februari 1963 eindigt met de zelfmoord van zijn vrouw, en op een leven dat voortaan door de dood wordt beheerst.

 

'Jij zegt het' is een aangrijpende roman over de liefde en de dood. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van Hughes, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Het boek won in 2016 de Libris Literatuur Prijs.

Wat is de boekbabbel?

Grote verhalen, grootse gevoelens en leesplezier in alle maten! De maandelijkse Boekbabbel is een vaste waarde bij Citizenne. Iedereen is er welkom. Samen wisselen we van gedachten over een boek en over de dingen des levens. 

Boekbabbel is een samenwerking tussen Muntpunt en Citizenne. De deelnemers vormen een bonte verzameling van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands.

Wil jij mee babbelen over een van deze boeken? Schrijf je in, lees het boek en schuif mee aan tafel.

vr 21 jun 2019

Nu inschrijven

9 plaats(en) beschikbaar

Locatie

Muntpunt - Agora
Munt 6
1000
Brussel

Kosten

Gratis
€ 0.00