Boekbabbel: De onervarenen

Het zit de arme Odile en haar man Koben niet mee. In 1847 moeten zij hun boerderij in Nederland verlaten. Waarom zouden niet ingaan op het aanbod van de Maatschappij voor Overzeese Volksplanting? Er wordt hen een gouden toekomst voorspiegeld aan de andere kant van de oceaan. Samen met 50 streekgenoten wagen ze de oversteek, om na een uitputtende bootreis aan hun lot te worden overgelaten in een onbekend, tropisch land. Passen ze zich aan of houden ze vast aan hun oude gewoontes? 

 

Met De onervarenen' schreef Joke van Leeuwen een ode aan het menselijke aanpassingsvermogen. De historische roman schopte het tot op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Wat is de boekbabbel?

Grote verhalen, grootse gevoelens en leesplezier in alle maten! De maandelijkse Boekbabbel is een vaste waarde bij Citizenne. Iedereen is er welkom. Samen wisselen we van gedachten over een boek en over de dingen des levens. 

Boekbabbel is een samenwerking tussen Muntpunt en Citizenne. De deelnemers vormen een bonte verzameling van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands.

Wil jij mee babbelen over een van deze boeken? Schrijf je in, lees het boek en schuif mee aan tafel.

vr 26 apr 2019

De ticketverkoop is afgelopen

Locatie

Muntpunt - Agora
Munt 6
1000
Brussel

Kosten

Gratis
€ 0.00