AUDIOWANDELING: stomen en baden in Molenbeek + GELEID BEZOEK EXPO Hammam. Steaming stories

Tot aan de Tweede Wereldoorlog waren er in Brussel nog tal van openbare badhuizen. Door de komst van de privé-badkamer werd zich wassen in een openbare ruimte eerder een unicum. Niet zo in de hamam en dat spreekt tot de verbeelding. Wat gebeurt er achter die gesloten deuren en in die verhullende stoom? De audiowandeling neemt je mee in Molenbeek langsheen verschillende badhuizen. Luister naar intieme getuigenissen van bezoekers en uitbaters en ontdek de geschiedenis achter de hamams en publieke badhuizen in België, Brussel en Molenbeek.

Een initiatief van Nakhla vzw. In samenwerking met Amsab-ISG, FARO, Erfgoedcel Brussel , FMV, Vormingplus Citizenne,  AL.ARTE vzw  Universiteit Gent,  KULeuven, Darna, KMKG, Davidsfonds, Riad Nagiba, Le RIAD HAMMAM & Hammam Lovina SPA 

 

Lotte Knaepen is een documentairemaker en verhalenverteller. Ze studeerde aan Luca, School of Arts in Brussel en aan ESAP, Escola Artística do Porto. Ze maakt vooral sociale film- en audioprojecten die zijn ingebed in de gemeenschap. Het artistieke werk wordt ingezet om sociale cohesie en actief burgerschap te stimuleren. Ze doet ook freelance camera, montage- en regieopdrachten.

za 07 mrt 2020

Registreer voor wachtlijst

Dit evenement is momenteel volgeboekt. U kunt echter wel nu inschrijven en op een wachtlijst geplaatst worden. U krijgt bericht als er plaatsen vrijkomen.

Locatie

Het Huis van Culturen en Sociale Samenhang
Mommaertsstraat 4
1080
Sint-Jans-Molenbeek

Prijzen

Basistarief
€ 5.00
Paspartoe kansentarief
€ 2.00