maart 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
01
02
Workshop: happy (healthy) meal
Zin in een snelle en gezonde hap die je happy maakt? Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam. Maar wist je dat het ons ook gelukkiger kan maken? Tijdens deze workshop voeden we ons geluksgevoel met weetjes en proeven we van ons zelfgemaakt happyfood!
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
De Vrouwenlente: Film: Bar Bahar
Drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen delen een flat in Tel Aviv. Laila is een jonge, vooruitstrevende advocate. De lesbische Salma is dj in een bar. En Nour is een studente afkomstig uit een dorp. De film toont de clash tussen traditie en modernisme, vrijheid en trouw.
16
Boekbabbel
Babbelen over boeken. Dat doen we 1 keer in de maand. Centraal staat natuurlijk het boek! Maar we willen vooral een bruisende en behaaglijke plek zijn waar mensen van gedachten wisselen over boeken en andere dingen des levens.
17
18
19
20
Lezing: Robert Riener: Human-centered technologies for movement assistance and rehabilitation
In deze lezing geeft Prof. Riener een overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het vlak van bewegingshulpmiddelen en revalidatietechnologieën. Hiervoor maakt hij gebruik van de ervaringen en lessen die zijn getrokken uit de eerste Cybathlon, een kampioenschap voor atleten met een beperking.
Brussels Coach Café: leidinggeven met IMPACT
In dit coach café buigen we ons samen met Bene Bailleul over de volgende vragen. Welke kenmerken heeft een goede leidinggevende? Wat zijn jouw sterke punten als leidinggevende en hoe haal je nog meer uit jezelf? En uit je team? Stop met lijden, start met leiden!
Performance: Galop
Galop vertelt het vreemde verhaal van een chronisch ziek lichaam dat een kantelpunt heeft bereikt na 40 jaar en vaak een eigen leven lijkt te leiden. Het weigert vaak dienst en verliest weerstand. Dolores Brouckaert onderzoekt in 10 tableaux de complexe en ambigue relatie tussen lichaam en geest.
21
22
Wandeling: water in Brussel
Bij Molenbeek denken we spontaan aan de gemeente maar wist je dat het ook de naam is van een zijriviertje van de Zenne? We volgen deze blauwe ader doorheen Jette en Ganshoren, een prachtige beekvallei, nog in volle ontwikkeling. Je zal versteld staan van de grote diversiteit aan planten en dieren.
23
De Vrouwenlente - Ontspan in de hamam
Rachida en Nadia wijden je in in de Marokkaanse hamamtraditie. Een ideale plek om op verhaal te komen. En dat doen we met heldenverhalen van vrouwen die zich verzetten, vroeger en nu, ver weg en dichtbij. We zorgen ook voor ontbijt en lunch.
24
25
26
De Vrouwenlente - Revolution route
Onder begeleiding van Cactus trekken we met de fiets door de stad om een verrassend en vaak onzichtbaar stukje Brussel te ontdekken. We gaan op zoek naar wat er in de onderbuik van de stad leeft en naar stemmen die mainstreamvisies en analyses over maatschappelijke kwesties uitdagen.
27
28
29
30
31

Festival: de Vrouwenlente, van 1 t.e.m. 30 maart

Maar 1 dag per jaar om vrouwenrechten te eren? Dat kan beter! Daarom start op 1 maart 2018 voor de tweede keer op rij het festival “De Vrouwenlente”. Een hele maand lang staan film- en theatervoorstellingen, theesalons, hamamsessies, DJ-, dans- en Slam Poetry-workshops, … op het programma. Aan het roer: inspirerende en geëngageerde vrouwen uit Brussel.
 
 
Deze editie met als motto ‘Rise up for love’ wil een statement maken voor verbinding en ontmoeting. Voor uitwisseling en begrip. Een editie die zowel mannen als vrouwen zal inspireren.

Ga naar www.vrouwenlente.brussels voor het hele programma. Of volg ons op Facebook.

 

 

De Vrouwenlente is ontstaan onder impuls van Citizenne en vanuit 3 Brusselse vrouwengroepen: Caleidoscoop (GC De Vaartkapoen), Dada mama's (GC De Kriekelaar en La vingtième (GC Nekkersdal). Voor deze tweede editie zijn er intussen ruim 25 partners die hun schouders zetten onder dit festival.