mei 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
01
02
03
04
05
06
07
08
Bezoek: Huis van de Europese Geschiedenis
Wil je meer te weten komen over het Europese verleden? En over de persoonlijke ervaringen van Europeanen doorheen de Europese geschiedenis? Dan is er geen betere plek dan het Huis van de Europese Geschiedenis. Een museum dat je ook laat nadenken over het heden en je een blik gunt op de toekomst.
09
10
11
12
13
14
15
Time2connect - picknick
Met Time2connect picknicken we op een bijzondere locatie: het dak van de Koninklijke Bibliotheek Albertina. Je deelt er je lunch met een onbekende Brusselaar. Per duo krijg je een verrassende picknickmand met daarin: gespreksmenu’s als leidraad voor het gesprek, drankjes en een lekker extraatje.
Brussels Coach Café: integral Coaching
Integral coaching® focust op de mens als geheel en omarmt alle aspecten van het mens-zijn: lichaam, geest, hart en ziel. Het is gebaseerd op het Integraal model van menselijke ontwikkeling van o.a. Ken Wilber. Marie Ann Gilté laat je ermee kennismaken en brengt een aantal oefeningen mee.
16
17
Bezoek KMSK: “Europese meesterwerken”
Het KMSK heeft meer dan 20.000 kunstwerken. Wij trekken door het museum op zoek naar Europese topstukken. Een gids brengt je bij oude meesters zoals Bosch, Bruegel, Rubens en Rembrandt… Maar ook moderne meesterwerken van Ensor, Rodin, Seurat en Mucha kruisen ons pad.
18
Boekbabbel
Babbelen over boeken. Dat doen we 1 keer in de maand. Centraal staat natuurlijk het boek! Maar we willen vooral een bruisende en behaaglijke plek zijn waar mensen van gedachten wisselen over boeken en andere dingen des levens.
19
20
21
22
23
24
Film: Les deux visages d’une Femme Bamiléké
Een jonge vrouw keert terug naar haar geboorteland Kameroen. Ze trekt naar de plekken die een belangrijke rol speelden in haar kindertijd en wordt na jaren terug herenigd met haar moeder. Ze gaat op zoek naar de tradities, de verborgen gevoelens en verhalen van de vrouwen van haar gemeenschap.
25
In het spoor van de Syrische vluchteling
Een Virtual reality bril dompelt je onder in de belevenis van een Syrische vluchteling. Dankzij deze verbluffende technologie beleef je als het ware zélf de gevaarlijke boottocht. Na deze beklijvende belevenis, spelen we het spel 'Mensen op de vlucht'.
26
27
28
29
30
31
Bezoek: Riolenmuseum
Er zit meer dan 350 km aan riolen onder de Brusselse bodem. Het Riolenmuseum nodigt je uit voor een ongewone reis door deze verborgen, levensnoodzakelijke aders van Brussel. Een heel apart en levend museum, met de Zenne in de hoofdrol.

Kick-off "Brussels most empathic city" - herbekijk de talk van Roman Krznaric

Onder het motto ‘Brussels most empathic city’ trekken we vanaf 2018 ten strijde en verspreiden we het aanstekelijke empathievirus onder de Brusselaars. Een positief antwoord op de toenemende polarisering. Een remedie tegen onverschilligheid. Met interventies en performances op straat, inspirerende talks, ludieke acties, spelen & workshops boosten we het empathisch vermogen van de Brusselaars. Dit alles mee bedacht en ondersteund door tal van Brusselse partners.

 

Op 6 februari was er de kick-off in het ViaVia Café in Brussel, met als eregast Roman Krznaric, auteur en sociaal filosoof, die ons meenam in de wondere wereld van empathie. De talk kan je hier herbekijken.


Voor sfeerbeelden van de avond, klik hier. Voor het strijdlied, speciaal gecomponeerd voor de avond, klik hier. De poetische samenvatting van de lezing vind je hier.