april 2016
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
Redelijk eigenzinnig
Een resem professoren, wetenschappers en denkers uit verschillende disciplines dagen je uit gedurfde keuzes te maken. Maar niet zonder voldoende munitie. Een inleidende lezing geeft je zicht op de argumenten in actuele wetenschappelijke discussies. Een panel trekt het gesprek open met stellingen.
13
14
15
16
De filosofie van de eenvoud met Marius De Geus
Marius de Geus is politiek filosoof aan de universiteit van Leiden. Recent bracht hij zijn boek uit ‘Filosofie van de eenvoud’. Een pleidooi voor vrijwillige vereenvoudiging en matiging als verrijking van het bestaan. Na de boekvoorstelling gaan we met hem in gesprek.
17
18
19
Brussels Coach Café: oplossingsgericht coachen
Van Liselotte Baeijaert krijg je een korte introductie in oplossingsgericht coachen. Een methode die zich richt op wat mensen vooruithelpt wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten. Je ontdekt de kracht van de methode aan de hand van 2 ervaringsoefeningen.
20
21
22
Boekbabbel
Babbelen over boeken. Dat doen we 1 keer in de maand. Centraal staat natuurlijk het boek! Maar we willen vooral een bruisende en behaaglijke plek zijn waar mensen van gedachten wisselen over boeken en andere dingen des levens.
23
24
25
26
Redelijk eigenzinnig
Een resem professoren, wetenschappers en denkers uit verschillende disciplines dagen je uit gedurfde keuzes te maken. Maar niet zonder voldoende munitie. Een inleidende lezing geeft je zicht op de argumenten in actuele wetenschappelijke discussies. Een panel trekt het gesprek open met stellingen.
27
Mindfulness - oefengroep
Meer ruimte in je hoofd en een frisse blik op het leven? Dat kan met mindfulness. Ben je al vertrouwd met mindfulness en zoek je een plek om in groep te oefenen? Dan ben je welkom op onze maandelijkse oefenplek in De Rinck.
28
1+1=3: oorlog & diversiteit
In de buurt van Ieper bezoeken we de begraafplaatsen Saint-Charles de Potyze en Bedford House. In Ieper zelf de Menenpoort: een herdenkingsmonument met meer dan 54 000 namen van vermiste soldaten uit meer dan 50 verschillende landen. Onze gids Ingrid vertelt ons de levensverhalen van deze soldaten
29
30
Fietstocht: slow food initiatieven in Brussel
In Brussel zijn tal van initiatieven die een lokale en duurzame manier van voedselproductie, -consumptie en -verwerking mogelijk maken. Met de fiets bezoeken we een aantal van die initiatieven die aantonen dat de korte keten een realistische piste is voor de stedelijke voedselvoorziening.

Open to Yourope

Citizenne gaat Europees met het project Open to Yourope dat loopt tot juni 2013.
‘Open to Yourope’ wakkert Europees burgerschap aan. Samen met een aantal partnerlanden gaan we op zoek naar wat ons verbindt als Europese burgers.

 

Een divers samengestelde groep geïnteresseerden (naar leeftijd, roots, scholingsgraad,..) reist naar de participerende landen om er kennis te maken met andere culturen, arts & crafts, gewoontes en levensstijlen. Ze gaan in dialoog met elkaar en zoeken naar antwoorden op vragen als:

Voelen wij ons ook Europese burgers of is het enkel een hol begrip?
Zouden onze roots meer Europees zijn dan we vermoeden?
Wat is de impact van Europa op ons dagelijks leven?
En wat verbindt ons als Europese burgers?

Op basis van hun talenten worden de deelnemers aangespoord om op creatieve wijze expressie te geven aan hun beleving van Europees burgerschap en wat ze daarin belangrijk vinden.


Het project afsluiten doen we met een feest. Maar voordien hebben we nog verschillende rendez-vous. Met Italianen in Limburg, met Bulgaren in Gent en Polen in Antwerpen. En we gaan ook de culinaire toer op, want je kan bij ons Grieks, Fins en Belgische wafels leren maken.

 

Lees hier het artikel waarin An Macharis vertelt over dit project.