september 2014
ma
di
wo
do
vr
za
zo
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
Brussels Coach Café: communiceren voor slimme dummies
Ook als je aan communiceren een broertje dood hebt, kan je met een paar gerichte insteken heel ver geraken. Met de 30 jaar ervaring van Frank Van Oss, samengevat in een paar gouden regels, kan je net geen wonderen verrichten. De rest is oefenen ...
17
18
19
Boekbabbel
Babbelen over boeken. Dat doen we 1 keer in de maand. Centraal staat natuurlijk het boek! Maar we willen vooral een bruisende en behaaglijke plek zijn waar mensen van gedachten wisselen over boeken en andere dingen des levens.
20
21
AYAY! café: verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid is een zaak van iedereen, in de eerste plaats van het beleid. Maar als fietser kan je ook zelf een statement maken. Kom naar dit AYAY café en verzin, geïnspireerd door fietsblogger Stijn én samen met ons nog meer acties om de fiets de plaats te geven die het verdient.
22
Salon souvenir: een betere toekomst?
Onderwijs is de springplak bij uitstek naar een beter leven. Hoe kijkt een generatie, die vooral kwam om te werken, hiernaar? Was er ruimte voor bijscholing? Werd dit gemist? Kozen zij een hogere opleiding voor hun kinderen of liever een praktische opleiding die ook in Marokko kon dienen?
23
24
25
26
27
28
29
30

AYAY!

Het begon allemaal met Jean-Claude, een 83-jarige Brusselaar. Sinds de jaren 80 loopt hij de straten af om vuilnis te ruimen. Jean-Claude neemt telkens 2 foto’s van elke opruimactie, één voor en één na. Ondertussen heeft hij al meer dan 15.000 foto’s gemaakt en zo’n 750 opruimacties gedaan. Want zo zegt hij zelf: ”Ik Moest Iets Doen”.


Met Jean Claude als inspiratiebron ontstond AYAY!. AYAY! is een steeds groeiend collectief van Brusselaars die stadsfrustraties omzetten in speelse, creatieve interventies op pleinen en straten. Ze inspireren elkaar en verleiden anderen om zelf in gang te schieten. Met de buren, in verenigingsleven en zelfs alleen.


Meer stadsmeubilair? Oplossingen voor zwerfvuil? Mensen laten glimlachen op straat?
AYAY! heeft er een recept voor.

Je vindt ze op deze site vol ideeën.