september 2015
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
Brussels Coach Café: interculturele communicatie
Een open en nieuwsgierige houding is de ideale basis voor interculturele communicatie. Onze referentiekaders zitten zo’n houding soms in de weg. In dit coach café krijg je de gelegenheid om over jouw eigen referentiekader te reflecteren én anderen erover te bevragen.
16
DIY bouwworkshops
Hoe maak je een zetel of salontafel van paletten of ander recupmateriaal? Of hoe decoreer je een ruw paletmeubel tot een designstuk dat het BE SSST-label verdient?
17
18
19
DIY bouwworkshops
Hoe maak je een zetel of salontafel van paletten of ander recupmateriaal? Of hoe decoreer je een ruw paletmeubel tot een designstuk dat het BE SSST-label verdient?
20
21
22
23
24
25
Ontspan in de hamam (enkel voor vrouwen)
Mimouna, Rachida en …wijden je in in de traditionele Marokkaanse lichaamsverzorging. In de hamam kan je baden en relaxen. Kom alles te weten over deze traditie en het gebruik van natuurlijke, artisanale oliën.
26
Wandeling 'in de luwte'.
Een wandeling langs parallelstraatjes, terrassen, hoogtepunten, parken en stilteplekken. Een evenwichtsoefening tussen de drukte en luwte van de stad.
Workshop intuïtief tekenen
Maak kennis met het zuiverende effect van tekenen en de kracht van kleuren.
Slow food: kookworkshop & maaltijd
Tijdens dit kookatelier is een kraakverse, biologische groentemand de basis van ons geïmproviseerd, vegetarische gerecht.
Wandeling ‘op zoek naar rust in Molenbeek’
Fatiha, Souad & co gidsen je door ‘Molem ma belle’, hun geliefde Molenbeek waar rust en stilte een heel andere klank hebben.
Fietstocht met Brusselse ketten
Wat rust en luwte in de stad voor Brusselse ketten betekent? Dat vertellen en tonen de jongeren ons zelf tijdens deze fietstocht.
Bewegen naar stilte
Ga op zoek naar de stilte in jezelf via ritme & beweging.
Fietstocht ‘slow economy’
Deze tour neemt je mee langs innovatieve winkels, boetieks en werkplaatsen die een nieuwe verhouding creëren tussen commerciële, sociale en ecologische belangen.
Poëzieworkshop met Frank de Crits
Schrijf zelf een gedicht over het ritme van de stad onder de deskundige begeleiding van stadspoëet Frank de Crits.
Workshop stadsgeluiden
Verken Brussel met je oren en ontdek het ritme van deze stad. Haar eigen klank en het geluid achter het lawaai. Een auditief avontuur.
Mindfulness
Meer ruimte in je hoofd en een frisse blik op het leven? Kom proeven van mindfulness.
Eetbare stad!? Kruidenwandeling
Eetbare planten, zomaar in het wild? Een experte laat je zien wat de stad ons zomaar biedt aan bijzondere flora.
Aperitiefconcert: Bruxello Quartet
Een internationaal gezelschap bestaande uit 4 cellisten spelen ‘vriendschappelijke strijkduels’ en loodsen je zo de avond in. Een intimistisch concert bij een verfrissend aperitief.
Verhalen vertellen
Volksverhalen, sprookjes, mythen, sagen en legenden worden verteld onder de beschutting van een wonderlijke fiets.
Slow cinema in open air
Projectie van ‘La Cinquième Saison’, een poëtische en geëngageerde film. Voorafgegaan door een introductie op ‘slow’ cinema.
27
Ochtendlijke fietstocht: de trage & stille stad
Al eens op een mooie, vroege zondagochtend door de stad gefietst? Sta dan op voor dag en dauw want dit is het moment voor een bijzondere ervaring. We voorzien een pauze met ontbijt.
Lachyoga (ook voor kids 6+)
Lachyoga is bevrijdend en werkt ontspannend. Eenvoudige oefeningen laten de lach opborrelen
Sonic bike (ook voor kids 6+)
Met de sonic bike krijg je een privé-opera op de fiets. Stemmen, zang, muziek en stadsgeluiden wisselen elkaar af.
Workshop ‘een frisse blik op de stad'
Met onze zintuigen op scherp wandelen we door de stad. Leuke oefeningen onderweg laten je op een andere manier kijken en uitwisselen met elkaar.
Sportief Apéro Basiliek
Een hoogteplek van bijna 52 meter als rustplek! Geniet van een aperitiefje op zondagmiddag en van een uniek panorama over Brussel en Brabant!
Interventie: verbeeld je stad! (ook voor kids 6+)
Voor deze interventie trekken we naar Sainctelette. Eén van de meest chaotische plekken in de stad. Voor even stap je in de rol van stadsarchitect.
Sonic bike (ook voor kids 6+)
Met de sonic bike krijg je een privé-opera op de fiets. Stemmen, zang, muziek en stadsgeluiden wisselen elkaar af.
Auberge espagnole (ook voor kids)
Schuif zondagmiddag mee aan en breng een gerecht mee dat je met anderen wil delen of laten ontdekken
Vocale impro
Improvisatie staat voor vrijheid en creativiteit. Deze vrouwen laten je zien hoe ze, al improviserend met hun stem, komen tot een harmonisch en ritmisch samenspel. Tegen het eind van de performance krijgt je de kans om met hen mee te improviseren.
Slow talks Brussel
Drie opeenvolgende gesprekken over ‘vertragen in Brussel’ vanuit 3 invalshoeken: urbanisme, economie en vertragen in je eigen leven.
Workshop brood bakken (ook voor kids 6+)
Kom kneden, bakken en proeven van je eigen versgebakken brood.
Slow Living: boekbabbel en high tea
Sylvain Tesson is de pionier van slow living. Hij schreef er een boek over: 'Zes maanden in de Siberische wouden'. Kom mee babbelen over dit inspirerend boek.
Annelies Beck leest voor
Annelies leest voor uit ‘Toen de zee stil was’. Een eigentijds en filosofisch prentenboek voor kinderen en hun ouders. Ook illustrator Karolien Raemaekers is van de partij en brengt haar schetsblok mee.
28
29
30
Feest
Een gezellig familiefeest voor groot en klein met verhalen van Rumi, een groot soefidichter uit de 13de eeuw. Hij geloofde in het gebruik van muziek, poëzie en dans als een manier om tot God te komen. Hij stichtte de dansende derwisjen, een soefi-orde van religieuze dansers en muzikanten.

Communicatie op maat

Een constructieve samenwerking vraagt heel wat sociale competenties en communicatieve vaardigheden.
Het goede nieuws is dat je die kan aanleren.

 

Citizenne biedt jouw organisatie een pakket aan dat je modulair kan opbouwen.
We vertrekken steeds vanuit een algemene basis over communicatie. We communiceren namelijk altijd en overal… maar niet altijd even efficiënt.

 

In deze cursus kies  je zelf welke elementen van communicatie je traint met je collega’s: oefenen in het duidelijk verwoorden van wat voor jou belangrijk is, open luisteren, constructief omgaan met verschillen in mening, op een betere manier kritiek geven en ontvangen… De mogelijkheden zijn legio en worden in voorbereidende gesprekken vastgelegd. Ook het aantal sessies bepaal je zelf.

 

Vervolgens kan je specifieke modules aanvragen: onderhandelen, grenzen stellen, beter omgaan met conflicten en open dialogeren.