december 2017
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
01
02
03
Brunch met Lucas Catherine
De verwevenheid tussen de islam en het Westen komt tot leven in de verhalen van geboren storyteller Lucas Catherine. Als “historicus van vergeten zaken’ boeit hij jong en oud. Een lekkere brunch en een streepje muziek maken deze zondag af.
04
05
06
07
Film: De kinderen van juf Kiet
Op de basisschool in een Brabants dorp geeft juf Kiet les aan kinderen van asielzoekers uit alle windstreken. Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf en haar klas. Ze filmden alle gebeurtenissen vanuit het perspectief van de kinderen.
08
09
10
11
12
Khadija Aznag over het (islamitisch) gezin
Islamologe Khadija Aznag is experte in identiteitsontwikkeling bij jongeren en maakt grote theorieën begrijpbaar! Ze geeft je handvaten om het (islamitische) gezin beter te begrijpen.
Workshop: witloof, het witte goud
Witloof, de Brusselse delicatesse van weleer! Waar komt het vandaan en hoe wordt dat bijzondere ‘witte goud’ nu precies geteeld? Je gaat zelf aan de slag met de techniek van het forceren en gaat naar huis met een eigen forceerkit om thuis het loof te zien groeien.
13
14
Bezoek expo ‘De kunstgeschiedenis in perscartoons’. Lachen geblazen!
Een 25-tal perscartoonisten kijken op een originele manier, met humor en scherpe pen naar de Belgische kunstgeschiedenis. Scherp je geest aan, deins niet terug voor een vleugje humor en quiz met ons mee. Want na het bezoek dagen we je quizvermogen uit. Wie mogen we bekronen tot quizzer van de dag?
15
Khadija Aznag over het (islamitisch) gezin
Islamologe Khadija Aznag is experte in identiteitsontwikkeling bij jongeren en maakt grote theorieën begrijpbaar! Ze geeft je handvaten om het (islamitische) gezin beter te begrijpen.
16
17
18
19
Brussels Coach Café: Infotainment
Infotainment wordt omschreven als de kunst om moeilijke en/of belangrijke boodschappen op een korte, interactieve, participatieve en humoristische wijze mee te delen aan iedereen binnen eenzelfde bedrijf. Paul Meert weet als infotainer alles over deze methodiek en laat je zien hoe het werkt.
20
21
22
Boekbabbel
Babbelen over boeken. Dat doen we 1 keer in de maand. Centraal staat natuurlijk het boek! Maar we willen vooral een bruisende en behaaglijke plek zijn waar mensen van gedachten wisselen over boeken en andere dingen des levens.
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Op zwier door Cultureel Brussel

 

WATIn Brussel valt er dagelijks massa’s te beleven op cultureel vlak. Boeiende expo's, interessante documentaires, verrassende street art, ... Noem het en Brussel heeft het.

Kiezen wordt vanaf nu heel makkelijk want elk seizoen stelt Citizenne een topselectie samen uit het zeer diverse aanbod onder de noemer ‘Op zwier door cultureel Brussel’. CZ maakt er niet zomaar uitstapjes van maar boeiende activiteiten. Met een speelse touch, een leuke workshop die aansluit bij een voorstelling of een gezellige babbel achteraf.Je kan kiezen uit 3 FORMULES

 

  • Formule 1: Citizennes seizoensselectie
    Je kan met je groep deelnemen aan alle activiteiten in deze brochure. Per organisatie kan je max. 7 deelnemers inschrijven.

  • Formule 2: Citizennes Helpdesk
    Je hebt zelf reeds een culturele uitstap in gedachten maar wil er een toegankelijke, speelse ervaring van maken en kunt daar wat hulp bij gebruiken. Of je bent op zoek naar een aanpak die aansluit bij de eigenheid van je groep of gewoon naar inspiratie. Citizenne helpt je graag verder.

  • Formule 3: Kant-en-klaar voor jouw groep
    Citizenne biedt per seizoen een 4-tal uitgewerkte, toegankelijke en leuke activiteiten aan die je kan aanvragen voor jouw groep alleen. In onderling overleg bepalen we een datum.


Organisaties die werken met kwetsbare groepen krijgen voorrang.

 

Deelnemer(s) aan het woord“Alleen zou ik hier nooit durven komen. Door samen op stap te gaan met Citizenne kom ik op plaatsen waar ik anders nooit zou komen.”
“Als kind wou ik al striptekenaar worden. Het feit dat we hier niet alleen de expo bezoeken maar ook onze eigen strip mogen tekenen, vind ik geweldig. De Brusselse wafel is de kers op de taart”
“Samen naar een documentaire kijken opent de ogen. Ik leer zo veel over de wereld.”

 

Praktische info

Info: www.citizenne.be
Contact: Benedicte Serroen, Educatief netwerker, 0478/877 344, benedicte@citizenne.be

 

 

 

Dit project kadert binnen de promotie van Paspartoe i.s.m. VGC en Lasso. www.paspartoebrussel.be