mei 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
01
02
03
04
05
06
07
08
Bezoek: Huis van de Europese Geschiedenis
Wil je meer te weten komen over het Europese verleden? En over de persoonlijke ervaringen van Europeanen doorheen de Europese geschiedenis? Dan is er geen betere plek dan het Huis van de Europese Geschiedenis. Een museum dat je ook laat nadenken over het heden en je een blik gunt op de toekomst.
09
10
11
12
13
14
15
Time2connect - picknick
Met Time2connect picknicken we op een bijzondere locatie: het dak van de Koninklijke Bibliotheek Albertina. Je deelt er je lunch met een onbekende Brusselaar. Per duo krijg je een verrassende picknickmand met daarin: gespreksmenu’s als leidraad voor het gesprek, drankjes en een lekker extraatje.
Brussels Coach Café: integral Coaching
Integral coaching® focust op de mens als geheel en omarmt alle aspecten van het mens-zijn: lichaam, geest, hart en ziel. Het is gebaseerd op het Integraal model van menselijke ontwikkeling van o.a. Ken Wilber. Marie Ann Gilté laat je ermee kennismaken en brengt een aantal oefeningen mee.
16
17
Bezoek KMSK: “Europese meesterwerken”
Het KMSK heeft meer dan 20.000 kunstwerken. Wij trekken door het museum op zoek naar Europese topstukken. Een gids brengt je bij oude meesters zoals Bosch, Bruegel, Rubens en Rembrandt… Maar ook moderne meesterwerken van Ensor, Rodin, Seurat en Mucha kruisen ons pad.
18
Boekbabbel
Babbelen over boeken. Dat doen we 1 keer in de maand. Centraal staat natuurlijk het boek! Maar we willen vooral een bruisende en behaaglijke plek zijn waar mensen van gedachten wisselen over boeken en andere dingen des levens.
19
20
21
22
23
24
Film: Les deux visages d’une Femme Bamiléké
Een jonge vrouw keert terug naar haar geboorteland Kameroen. Ze trekt naar de plekken die een belangrijke rol speelden in haar kindertijd en wordt na jaren terug herenigd met haar moeder. Ze gaat op zoek naar de tradities, de verborgen gevoelens en verhalen van de vrouwen van haar gemeenschap.
25
In het spoor van de Syrische vluchteling
Een Virtual reality bril dompelt je onder in de belevenis van een Syrische vluchteling. Dankzij deze verbluffende technologie beleef je als het ware zélf de gevaarlijke boottocht. Na deze beklijvende belevenis, spelen we het spel 'Mensen op de vlucht'.
26
27
28
29
30
31
Bezoek: Riolenmuseum
Er zit meer dan 350 km aan riolen onder de Brusselse bodem. Het Riolenmuseum nodigt je uit voor een ongewone reis door deze verborgen, levensnoodzakelijke aders van Brussel. Een heel apart en levend museum, met de Zenne in de hoofdrol.

Op zwier door Cultureel Brussel

 

WATIn Brussel valt er dagelijks massa’s te beleven op cultureel vlak. Boeiende expo's, interessante documentaires, verrassende street art, ... Noem het en Brussel heeft het.

Kiezen wordt vanaf nu heel makkelijk want elk seizoen stelt Citizenne een topselectie samen uit het zeer diverse aanbod onder de noemer ‘Op zwier door cultureel Brussel’. CZ maakt er niet zomaar uitstapjes van maar boeiende activiteiten. Met een speelse touch, een leuke workshop die aansluit bij een voorstelling of een gezellige babbel achteraf.Je kan kiezen uit 3 FORMULES

 

  • Formule 1: Citizennes seizoensselectie
    Je kan met je groep deelnemen aan alle activiteiten in deze brochure. Per organisatie kan je max. 7 deelnemers inschrijven.

  • Formule 2: Citizennes Helpdesk
    Je hebt zelf reeds een culturele uitstap in gedachten maar wil er een toegankelijke, speelse ervaring van maken en kunt daar wat hulp bij gebruiken. Of je bent op zoek naar een aanpak die aansluit bij de eigenheid van je groep of gewoon naar inspiratie. Citizenne helpt je graag verder.

  • Formule 3: Kant-en-klaar voor jouw groep
    Citizenne biedt per seizoen een 3-tal uitgewerkte, toegankelijke en leuke activiteiten aan die je kan aanvragen voor jouw groep alleen. In onderling overleg bepalen we een datum.


Organisaties die werken met kwetsbare groepen krijgen voorrang.

 

Deelnemer(s) aan het woord“Alleen zou ik hier nooit durven komen. Door samen op stap te gaan met Citizenne kom ik op plaatsen waar ik anders nooit zou komen.”
“Als kind wou ik al striptekenaar worden. Het feit dat we hier niet alleen de expo bezoeken maar ook onze eigen strip mogen tekenen, vind ik geweldig. De Brusselse wafel is de kers op de taart”
“Samen naar een documentaire kijken opent de ogen. Ik leer zo veel over de wereld.”

 

Praktische info

Info: www.citizenne.be
Contact: Benedicte Serroen, Educatief netwerker, 0478/877 344, benedicte@citizenne.be

 

 

 

Dit project kadert binnen de promotie van Paspartoe i.s.m. VGC en Lasso. www.paspartoebrussel.be