februari 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
01
02
Workshop: digital storytelling & wereldburgerschapseducatie
Met digital storytelling krijgen jongeren, laaggeschoolde volwassenen, ... een stem zonder dat ze hiervoor bijzonder talig moeten zijn. Via digitale tools drukken ze zich uit over migratie, klimaat, terrorisme, racisme, identiteit, ... met een zelfgemaakte video van 1 à 3 minuten als resultaat.
03
04
05
06
Kick-off "Brussels most empathic city" - 6 februari 18:00
Maak van Brussel de meest empathische stad en ontketen samen met Citizenne een Empathie Revolutie. Kom op 6 februari vanaf 18:00 naar de kick-off in het ViaVia Café in Brussel, waar onze eregast Roman Krznaric, auteur en sociaal filosoof, je meeneemt in de wondere wereld van empathie.
07
08
09
10
11
12
13
Lezing: Mitch Altman: hacking: rethink technologies in collaboration + workshop
Mitch Altman, hacker en uitvinder, reisde de wereld rond om er hackerruimtes op te zetten en open hardware te promoten. In deze lezing vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen. Na de lezing kan je met voornamelijke recupmateriaal zelf een robot in elkaar steken.
14
15
16
Boekbabbel
Babbelen over boeken. Dat doen we 1 keer in de maand. Centraal staat natuurlijk het boek! Maar we willen vooral een bruisende en behaaglijke plek zijn waar mensen van gedachten wisselen over boeken en andere dingen des levens.
Voorstelling: ‘Huis’
Inne Goris nodigt je uit in een huis waar een meisje van 8 en haar moeder wonen. Een plek van intimiteit en geborgenheid maar evengoed van miserie. Een voorstelling over de fragiliteit van geluk en de mogelijke impact van depressie.
17
18
19
20
Brussels Coach Café: de oplossingsgerichte coach
Wat is het verschil tussen oplossingsgericht coachen en coachen vanuit de traditionele visie? Dat vertelt Chris Van Dam je aan de hand van zijn nieuwe boek ‘De oplossingsgerichte coach’ en tal van praktijkvoorbeelden. Hij laat je kennismaken met het oplossingsgericht metamodel.
21
22
Workshop: no waste cooking
Als we groenten klaarmaken, gooien we vaak de schil en het loof weg. In deze workshop ‘no waste cooking’ leer je al het zogezegde afval verwerken tot heerlijke gerechtjes. Samen koken, proeven en genieten in het Braziliaans gezelschap van Arte N’ativa.
23
Bezoek: museum ‘Art et Marges’ + workshop
‘Art et Marges’ verzamelt werk van autodidactische kunstenaars en personen met een mentale handicap of mensen opgenomen in een psychiatrische instelling. Maak kennis met de filosofie van dit museum en de expo ‘films en filmsterren'.
24
25
26
27
Film: ‘Ingewikkeld’
Sven heeft lange periodes van zware psychose gekend. Na een jarenlange strijd in de psychiatrie, slaagt hij er nu - mede dankzij kunstzinnige expressie - in om een kwalitatief bestaan te leiden. De documentaire vertelt zijn verhaal op kunstzinnige wijze.
Science Bar: redesigning life
De vooruitgang op het gebied van biotechnologie is veelbelovend. Doe mee aan een workshop '3D-geprint bioweefsel', een workshop 'DIY- biotechnologie' of kijk mee naar de docu 'Bio-hacking: we need an upgrade'. Gevolgd door een debat over prangende ethische vragen die de biotechnologie oproept.
28

Op zwier door Cultureel Brussel

 

WATIn Brussel valt er dagelijks massa’s te beleven op cultureel vlak. Boeiende expo's, interessante documentaires, verrassende street art, ... Noem het en Brussel heeft het.

Kiezen wordt vanaf nu heel makkelijk want elk seizoen stelt Citizenne een topselectie samen uit het zeer diverse aanbod onder de noemer ‘Op zwier door cultureel Brussel’. CZ maakt er niet zomaar uitstapjes van maar boeiende activiteiten. Met een speelse touch, een leuke workshop die aansluit bij een voorstelling of een gezellige babbel achteraf.Je kan kiezen uit 3 FORMULES

 

  • Formule 1: Citizennes seizoensselectie
    Je kan met je groep deelnemen aan alle activiteiten in deze brochure. Per organisatie kan je max. 7 deelnemers inschrijven.

  • Formule 2: Citizennes Helpdesk
    Je hebt zelf reeds een culturele uitstap in gedachten maar wil er een toegankelijke, speelse ervaring van maken en kunt daar wat hulp bij gebruiken. Of je bent op zoek naar een aanpak die aansluit bij de eigenheid van je groep of gewoon naar inspiratie. Citizenne helpt je graag verder.

  • Formule 3: Kant-en-klaar voor jouw groep
    Citizenne biedt per seizoen een 3-tal uitgewerkte, toegankelijke en leuke activiteiten aan die je kan aanvragen voor jouw groep alleen. In onderling overleg bepalen we een datum.


Organisaties die werken met kwetsbare groepen krijgen voorrang.

 

Deelnemer(s) aan het woord“Alleen zou ik hier nooit durven komen. Door samen op stap te gaan met Citizenne kom ik op plaatsen waar ik anders nooit zou komen.”
“Als kind wou ik al striptekenaar worden. Het feit dat we hier niet alleen de expo bezoeken maar ook onze eigen strip mogen tekenen, vind ik geweldig. De Brusselse wafel is de kers op de taart”
“Samen naar een documentaire kijken opent de ogen. Ik leer zo veel over de wereld.”

 

Praktische info

Info: www.citizenne.be
Contact: Benedicte Serroen, Educatief netwerker, 0478/877 344, benedicte@citizenne.be

 

 

 

Dit project kadert binnen de promotie van Paspartoe i.s.m. VGC en Lasso. www.paspartoebrussel.be